Monday 9 June 2008

3. Jalgpall

Jalgpalli vaatasin just, seekord enda telekast. Eile ei vaadanud enda telekast, vaatasin Iiri pubis koos veel umbes 15 ECB inimesega, ja tundub, et pool linna istub kusagil väljas mängude ajal mitte ei vaata neid kodus. Selles suhtes on sakslased ikka jalgpallirahvas. Frankfurdi keskväljakule on suur ekraan ja tribüünid püstitatud kus ka inimesed jalkat vahtida saavad, pidavat umbes 5000 inimest mahutama. Igas endast lugupidavas pubis ja baaris on suures aga LCD või plasmatelekat üles riputatud, sealhulgas välikohvitkutes. Ja iga viienda auto küljes mis linnas ringi sõidab on väike lipp kinnitatud. Või mitu. Väikeste autode küljes on väikesed lipud, suuremate küljes on suuremad, paari rekka ja prügiauto küljes on kohe päris suured lipud olnud. Enamasti on tegemist Saksa lipuga, aga iga viies lipp umbes on Poola oma, lisaks on Horvaatiat päris palju näha ja Itaaliat. Ning eile kui Saksamaa Poolat võitis tehti kõigile pubikülastajatele ring napsu välja. Homme on Kreeka-Rootsi mängu ühisvaatamine Kreeka restoranis kusagil, seal pidi iga värava puhul mis Kreeka lööb ring tehtama. Loodame näha palju väravaid :) Kuigi iseenesest olen ma ikka Rootsi poolt ma kahtlustan. Ja mis Saksa-Poola vastasseisu siis poolakad väidavad, et viimati võitsid nad Saksamaad aastal 1410 Grünwaldi all peetud lahingus, aga siis oli neil ka hunnik leedukaid abiks.
Ja praegu, umbes tund peale mängu lõppu kestab jalgpalliülekanne Die Erstest veel täie hooga, just oli otseraportaaz Amsterdamist (Hollandi võitis Itaaliat). Ja lasti mingi saksa popima räpigrupi poolt tehtud lugu eilsest Saksa-Poola mängust. Kusjuures Sakslased tähistasid eilset võitu nagu nagu oleks nad EM-i võitnud, kesklinn oli tund aega umbes, kõigil suured lipud käes jne. Siuksed lood siin siis. Huvitav oleks siin olla kui Saksamaa finaalidesse välja peaks jõudma, aga ilmselt olen Eesti-otsa tegemas sel ajal ja Saksamaa finaali jõudmine pole ka väga kindel...

A kusjuures ma täheldasin, et umbes paar päeva tagasi sai mu picasawebi album ühe aastaseks. Palju õnne! Ta on siiamaani päris tubli olnud!

No comments: